Každá čokoláda Lindt EXCELLENCE je vyrobena z těch nejlepších kakaových bobů a nejkvalitnějších, pečlivě vybraných surovin.

Dokonalá harmonie chuti, sametová a hladká textura, neobvyklé aroma, to vše dělá z této čokolády vzrušení a stimulaci smyslů po celá léta. Zjistěte, jak si užít její plnou chuť.

Pohled

Při ochutnávání čokolády je důležitý první dojem. Podívejte se na čokoládu zblízka: zhodnoťte její barvu, strukturu a lesk.

Dotek

Nyní můžete cítit strukturu čokolády (od hladké po drsnou a zrnitou).

Sluch

Vezměte tabulku čokolády a rozlomte ji. Poslouchejte zvuk: může být čistý nebo tlumený. Vysoce kvalitní čokolády se lámou s výraznou prasklinou. Okraje zůstávají hladké a bez drobků.

Vůně

Pomocí svého čichu můžete objevit mnoho vůní skrytých v čokoládě. Čokoládu můžete jemně cítit přiložením k nosu nebo ji nechat rozplynout na jazyku a pak objevit všechny vůně.

Chuť

Nechte kousek pomalu rozpustit v ústech. Čokoládu rozpusťte na jazyku, abyste její chuť cítili všemi chuťovými pohárky. Co cítíte?

Než začnete ochutnávat

Neutralizujte své patro, abyste plně zažili chuť dokonalosti. Můžete použít bílé pečivo, jemný šípkový čaj nebo minerální vodu.

Před ochutnáním nekuřte ani nejezte silně kořeněná jídla.

Začněte čokoládou s nejnižším obsahem kakaa. Začněte bílou čokoládou, poté mléčnou a nakonec sáhněte po hořké. Postupně zkuste přejít na čokolády s vyšším a vyšším obsahem kakaa. Čokoládu si nejlépe vychutnáte v klidné atmosféře, která vám umožní soustředit se na vaše smysly.

Zpět na hlavní stránku